КИНЕСКА МЕДИЦИНА

Кинеска Медицина

Човекот е микрокосмос.

Кинеската медицина е комбинација на заедничка примена на голем број на техники и теоретски претпоставки кои имаат корени во древната кинеска филозофија: таоизмот Во основата на ова учење е усогласеноста на човекот со природата.

Што е вклучено во традиционалната кинеска медицина?

Акупунктура Ова е древна кинеска метода за лекување со помош на игли за воспоставување рамнотежа во телото, а се употребува и во третманите за подмладување.

Moxibustion: вклучува греење на акупунктурните точки со огнени стапчиња, мокса. Мокса стапчињата се направени од сомелени зрна од лен, па стегнати со пелин волна.

Туина: вид на кинеска масажа, каде со точно утврдени движења се работи на стимулирање на акупунктурните точки. Ова создава проток на енергија.

Кинеска фитотерапија: наместо да се фокусира на болеста со лекување на билки, Кинезите ги разгледуваат нејзините целокупни ефекти врз телото. На пример, дали го загрева телото? Дали предизвикува потење, и слично

Во овој дел можете да ги видите нашите услуги во сферата на Традиционалната Кинеска Медицина ПАКЕТ ОД  3 ЗОНСКИ  МАСАЖИ И ТРЕТАМАН СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

ПАКЕТ ОД 3 ЗОНСКИ МАСАЖИ И ТРЕТАМАН СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ  Телефон 078 219923Студио Аку Сана&n..

1,500MKD

90 МИНУТЕН АНТИ СТРЕС ТРЕТМАН ЗА ВАС

90 МИНУТЕН АНТИ СТРЕС ТРЕТМАН ЗА ВАС

                           &nb..

1,200MKD

ПАКЕТ 5 МАСАЖИ И ТРЕТМАНИ СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

ПАКЕТ 5 МАСАЖИ И ТРЕТМАНИ СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ  Телефон 078 219923Студио Аку Сана&n..

2,500MKD

ПАКЕТ ОД 3 МАСАЖИ  НА ЦЕЛО ТЕЛО И ТРЕТАМАН СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

ПАКЕТ ОД 3 МАСАЖИ НА ЦЕЛО ТЕЛО И ТРЕТАМАН СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ  Телефон 078 219923Студио Аку Сана&n..

3,000MKD

ПАКЕТ 5 МАСАЖИ НА ЦЕЛО ТЕЛО И ТРЕТАМАНИ СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

ПАКЕТ 5 МАСАЖИ НА ЦЕЛО ТЕЛО И ТРЕТАМАНИ СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ  Телефон 078 219923Студио Аку Сана&n..

4,500MKD

Прикажани од 1 до 5 од вкупно 5 (1 страна/и)