Немање концентрација, расеаност ,заборавеност,збунетост,  губење на работите, дезориентираност, депресија  се почесто се појавува и кај помлади луѓе со можност да прогредира во посериозна состојба во понатамошниот живот.

Затоа е многу важно да се дететектира и открие на време

Испитување на мозочните структури:

-Голем, мал,среден мозок , продолжен мозок,.

-Испитување на нервните клетки.

-исптитвање на синапсите (поврзаностите во мозокот)

-Испитување на невротрансмитери во мозокот: адреналин,норадреналин,допамин,ацетихолин,хистамин,серотонин,гамааминобутерна киселина,глицин.

Испитување на ендокрините жлезди:хипоталамус , хипофиза, пинеална жлезда, тиреоидна жлезда, надбубрежна  жлезда, тимус (градна жлезда)

-Испитување на главните витамини и минерали кои недостасуваат.

Немање концентрација, расеаност ,заборавеност,збунетост,  губење на работите, дезориентираност, депресија  се почесто се појавува и кај помлади луѓе со можност да прогредира во посериозна состојба во понатамошниот живот.

Затоа е многу важно да се дететектира и открие на време

Неуротрансмитери се хемиски супстанции кои овозможуваат комуникација меѓу нервните клетки во мозокот и на тој начин вишок или недостаток на неуротрансмитери предизвикуваат  пореметување во концентрацијата и помнењето што понатака води до психички и ментални пореметувања од типот на нервоза,раздразливост и понатамошно прогредирање на посериозни заболувања. Затоа е битно навремено спречување на овие процеси додека се уште се во почетна и во реверзибилна фаза.

Прегледот го  извршува Др Весна Нешевска 

 Телефон 078 332 564

Одлично здравје  адреса  Дете Татулиџе бр 8 населба Лисиче Скопје

Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар
Captcha

Брзо лесно, едноставно,безболно испитување на причините за расеаност, заборавеност, намалена концентрација, замор, потешко учење со квантна анализа

  • Шифра на производ: k_2
  • Достапност: На залиха
  • 2,000MKD