Стравот е интензивно и непријатно негативно чувство што човекот го доживува кога гледа или очекува опасност, без оглед дали е реален или нереален (нереален, т.е. всушност нема опасност). Стравот се појавува среде перцепцијата или очекувањето реална или замислена опасност или сериозна закана. Тоа е вродена, генетски програмирана реакција на заканувачки или болен стимул.

Стравот е примарна емоција, како што е среќата, тагата, изненадувањето, лутината и одвратноста, што значи дека се изразува во различни култури на ист или сличен начин, односно изразот на страв не е научен

Нашата животна енергија е топла и таа тече несметано низ акупунктурните канали и ги храни нашите органи со животната енергија . Спрема кинеската медицина под валијаније на надворешните јатрогени фактори  настанува пореметување  на текот на енергијата низ акупуктурните канали.

Животната енергија се лади ,станува влажна и леплива, станува трома. Прад појавата на стравот  кај лугето почнува да с е јавува флегматично расположеније а животната Yin енергија се згуснува и се јавува дури застој на протокот  на истата.

Затоа кај овие пацинети има перманетно чувство на ладност,внатрешна растрепереност,немир.внатрешен притисок. Како резултата на ваквата енергетска соастојба внатрешните органи страдаат од недоволна исхранетост со ЧИ животна енергија.Страда циркулацијата во крвните садови   и  настанува  проблем  и во размената на кислород во клетките во ткивата.Како резултат на ваквото енеретско  пореметување настанува и промена во мисловниот процес. Како резулта  на ваквата Yin променета енергетска  состојба се јавува надкомпезнорен Yang процес  кој предзивикува  зголемена внатрешна  агресија ,  чувство на внатрешен напор,терет; Чувство на вантрешна   раздраливост . замор Зголемена дополнителна потрошувача  на енергија  само за да се остварат работните обрски и задачи

Доколку ваквата состојба трае по долг вреенски  период може да се влоши сотојбата од ФЛАГАМТИЧНА+ СТРАВ + ДАПРЕСИВНО АНКСИОЗЕН СИНДРОМ.

Тогаш пацинтие  потешко ги извршуват секојдевниите работни обрски и задачи и имате внатрешно чувство на голем терет и тежина. Пацинетите најчесто имат потеба и желба  да се средат овој проблем на брзина и да продолжат да живеат по старо.Најчесто се одлучуваат за медикаментозен третман кој е препишан од психијатар

На физиолошката поле  се манифестира со брзо чукање на срцето, зголемен тонус на мускулите, зголемен крвен притисок, зголемено лачење на адреналин, брзо дишење, сушење на устата и др. Во однос на однесувањето, тоа се манифестира со карактеристичното држење на телото што претставува биолошка сигнална реакција на опасност. Освен реалното, постои и невротичен страв, како што се: страв од испити, страв од кастрација, кинење.

Нашата диајностичка метода се базира на методот на квантата медицина и опфаќа

 

Понудата опфаќа:

-испитување на лимбичкиот систем (дел од мозокот кој е одговорен за емоциите)

-испитување на метаболичките процеси во мозокот и нивото на серотонин и ендорфин во мозокот.

-испитување на Енергетското тело

-испитување на блокада на ниво на машка и женска енергија

-испитување на аурата

-испитување на блокада на Чакрите

 

-испитување на поедини емоции по чакри како страв, паника исплашеност, шок, лутење, бес, фрустрација, љубомора, депресија, нервоза и вознемиреност, шок, загриженост, сомничавост, опсесивност, жал, срам, очај, осаменост, несигурност.

-испитување на блокада на меридијаните во човечкото тело

-испитување на можноста од појава на заболување на секоја чакра посебно

-испитување на стравовите кои се појавуваат на енергетското тело

-испитување на конфликти кај личноста

-испитување на основата на емотивната блокада

-испитување на централниот и автономниот нервен систем

-испитување на постоење на тешки метали кои можат да доведат до поедини стравови. 

-испитување на поедини емоции според

Намалена количина на серотонин може да предизвика 

-лутење

-ниско самопочитување

-необична осетливост на болка

-глад за јаглени хидрати и опсесивно прејадување

-опстипација

-дигестивни пореметувања

-чувство на замор и недостаток на сончева светлина

-чувство за претерана зависност од други луѓе

-чувство на преоптретеност

-претерана будност и внимателност

-несоница

-ниско самопочитување

-мигрена

-смалување на способноста за учење

-зуење во ушите

Со купување на овој купон имате можноста за лекување на стравот со интегративен пристап кој е единствен во Македонија со 30% попуст. Овој пристап опфаќа Информотерапија, Хомеопатија, Кинеска акупресурна терапија и балансирање на Јинг/Јанг рамнотежа, балансирање на исхраната по методот на крвни групи и кинеска медицина (елементи на дрво, огин, земја, метал, вода)

 

Прегледот го  извршува Др Весна Нешевска 

 Телефон 078 332 564

Одлично здравје  адреса  Дете Татулиџе бр 8 населба Лисиче Скопје

 

 Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар
Captcha

ИСПИТУВАЊЕ НА СТРАВОВИ СО КВАНТНА АНАЛИЗА

  • Шифра на производ: k_7
  • Достапност: На залиха
  • 1,000MKD