Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ 

 Телефон 078 219923

Студио Аку Сана   адреса  Ул Букурешка 12-6  Скопје

50 МИНУТНИОТ АНТИ СТРЕС ТРЕМАН ОПФАЌА

  • 30 Минутна анти стрес масажа на целото тело
  • 20 минутен треман по избор -  поларизирана светлина или третман со топлина моксибутсија  или вибротерапија
  • Аромотерапија

треманот го извршува Дејан Стевановик др по традицинлна кинеска медицина

инфо 078219923


Корисни ефекти на масажата

Масажата е древно исцелителска техника. Истата има извонредно корисен ефект на сите телесни системи. Ефектите врз системите кој ќе ги нагласиме во понатамошниот текст. Нервниот систем е подложен на длабокото влијаење на применат на масажата. Ефектите на масажата можат да бидат смирувачки седативни, да влијаат олеснително кај нервната раздразливост. Пореметувањето како што се несоница, напнатост, главоболки и останати состојби предизвикани од стрес, реагираат на исцелителската моќ на допирот. Се со цел враќањето на мирот во вознемирениот ум. Алтернативно ефектите на масажата на нервите можат да бидат стимулативни, доведувајќи до зголемената активност  на мускулите, крвните садови и жлездите. вредноста на масажата е непроценлива во случаевите на летаргија и замор.

 

                                                              

ШТО Е БИОПТРОН СВЕТЛИНА ?

BIOPTRON е медицински апарат за светлосна терапија патентиран за употреба ширум светот. Тој поседува посебен оптички дел кој емитира светлина слична на електромагнетниот спектар на природната сончева светлина но без УВ зрачење   BIOPTRON светлосната терапија  делува природно  и ја поткинува  способноста  на телото да се регенерира и врати во својот баланс па со тоа се помага на телото да ги ослободи потенцијалите за само излекување .Моксибустијата

Спрема Традиционалната Кинеска Медицина сржта на сите заболувања и телесни тегоби лежи во пореметувањето на внатрешната енергија. Нашата енергија е топла но понекогаш некој енергетски точки на телото се ладат. Ладните нозе и раце не предупредуваат на тоа дека настанале блокади во телото:поголем дел од „енергетските блокади“ настануваат во пределот на стомакот но и на другите места. Употребата на топлината во лечењето  на луѓето е најстара терапија

Палење на лековити тревки

Како една од методите за лечење се препорачува  лечењето со мокса, при што се загреват одредени специфични подрачја и точки на телото. Моксибустијата настанала во Кина а самиот термин е од Јапонско потекло.

Елиминирањето  на влагата и ладнотијата од акупуктурните точки ја придвижува енергијата

Во комбинација со останатите техники на работа на телото како што се разните масажи(tuina , shiatsu ,Thai масажи) се постигнува значителен тераписки е ефект, а може да се користи и како не зависна терапија. Крајна цел на моксибустијата отстранувањето  на влагата, и ладнотијата од акупунктурните точки како и од меридијаните. Овозможување на нормален тек на животната (енергија qi), Подобрување на крвотокот. Подигнување на колабирираната Yang енергија.

Додавање на енергија

Самиот третман многу едноставен. Стапчињата со мокса  се долги 20 цм и дебели се во пресек 1,5 цм. Со запалените стапчиња се загреват одредени акупуктурни точки. За време на третманот клиентот чувствува пријатна топлина на деловите на телото кој се загреват ,телото автоматски с е опушта а може да с е јави и поспаност

Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар
Captcha

50 МИНУТЕН АНТИ СТРЕС ТРЕТМАН

  • Шифра на производ: antistes 1
  • Достапност: На залиха
  • 1,200MKD


Тагови: anti stres