Прегледот го  извршува Др  Дејан Стевановиќ 

 Телефон 078 219923

Студио Аку Сана   адреса  Ул Букурешка 12-6  Скопје

Времетраење 80мин.

Спрема Традиционалната Кинеска Медицина сржта на сите заболувања и телесни тегоби лежи во пореметувањето на внатрешната енергија. Нашата енергија е топла но понекогаш некој енергетски точки на телото се ладат. Ладните нозе и раце не предупредуваат на тоа дека настанале блокади во телото:поголем дел од „енергетските блокади“ настануваат во пределот на стомакот но и на другите места. Употребата на топлината во лечењето  на луѓето е најстара терапија

Палење на лековити тревки

Како една од методите за лечење се препорачува  лечењето со мокса, при што се загреват одредени специфични подрачја и точки на телото. Моксибустијата настанала во Кина а самиот термин е од Јапонско потекло.

Елиминирањето  на влагата и ладнотијата од акупуктурните точки ја придвижува енергијата

Во комбинација со останатите техники на работа на телото како што се разните масажи(tuina , shiatsu ,Thai масажи) се постигнува значителен тераписки е ефект, а може да се користи и како не зависна терапија. Крајна цел на моксибустијата отстранувањето  на влагата, и ладнотијата од акупунктурните точки како и од меридијаните. Овозможување на нормален тек на животната (енергија qi), Подобрување на крвотокот. Подигнување на колабирираната Yang енергија.

Додавање на енергија

Самиот третман многу едноставен. Стапчињата со мокса  се долги 20 цм и дебели се во пресек 1,5 цм. Со запалените стапчиња се загреват одредени акупуктурни точки. За време на третманот клиентот чувствува пријатна топлина на деловите на телото кој се загреват ,телото автоматски с е опушта а може да с е јави и поспаност

ШТО Е АКУПРЕСУРНА  МАСАЖА ?

Станува збор за комбинација на масажа, акупресура и останати техники за манипулација на телото. Ова масажа  делува благодарение на примената на притисок на акупунктурните точки, меридијаните, мускулите, нервите при тоа отстранувајќи ги блокадите кои го спречуваат нормалното движење на енергијата КИ или qi.

Со отстранувањето на споменатите блокади организмот се враќа во рамнотежа со што се подобрува  состојбата на здравје и виталност медицинската  акупресурна масажа  е најприкладна за ублажувањето на хроничните болки, пореметувањата на мускулно коскениот систем и стрес поврзан со пореметувањата кој влијаат на пробавниот и дишниот систем. Оваа масажа ги третира и болките  во вратот, рамениците, грбот, ишијас, болки во нозете, тениски лакат. Бидејќи со  оваа масажа се подобрува движењето и протокот на qi енергијата, третманот често делува поволно на целото тело.

Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар
Captcha

ПАКЕТ ОД 3 МАСАЖИ НА ЦЕЛО ТЕЛО И ТРЕТАМАН СО ТОПЛИНА МОКСИБУСТИЈА

  • Шифра на производ: k_m_3
  • Достапност: На залиха
  • 3,000MKD